top of page

Eric Thuis

​Digital art and earthly colors

 

Eric Thuis (1959) voltooide in 1983 de Academie voor Kunst in Arnhem en begon een carrière als zanger en kunstenaar. In de jaren 80 en 90 werd hij bekend als de leadzanger van de Novoband (met verschillende hits in Nederland) en als muzikant in tv- en radioprogramma's.

 

Nadat hij een gezin had gesticht, combineerde hij zijn nieuwe rol als zorgzame vader met zijn creativiteit om zijn eigen wereld vorm te geven. Hij zocht eindeloos naar vormen en materialen om deze beelden te creëren. Het middelpunt van zijn werk begon steeds meer te verschuiven van muziek naar het maken van beeldende kunst. Hij maakte grote driedimensionale stukken die gekenmerkt worden door natuurlijke materialen en aardse kleuren.

 

Rond de eeuwwisseling begon er een nieuwe fase in zijn artistieke ontwikkeling. Hij ontdekte de methode van zeefdrukken en was gefascineerd door het proces van laag op laag aanbrengen, waarbij elke laag reageert op de vorige. Met digitale kunstmethoden ontstonden nieuwe mogelijkheden voor het gebruik van de principes van zeefdrukken. Eric greep deze gretig aan om zijn beelden verder te ontwikkelen. De elementen die altijd zijn werk hebben gedefinieerd, zoals de levendige samensmelting van verschillende werelden, zijn sterk vertegenwoordigd in zijn laatste serie. Waarin Eric zijn zoektocht naar de organische stad voortzet, de harmonie in chaos... in ontzag voor alles wat leeft.

Contact

Maak een afspraak met Eric Thuis of stel je vragen.

Crabethpark 24, 2801 AP Gouda

mail@ericthuis.nl  |  unit4art@gmail.com 

  • Instagram
  • Facebook
bottom of page