top of page

Hanneke van Rijnsoever

​Puur, aards, krachtig en soms rauw

 

Als kind van het platteland, ben ik opgegroeid met de natuur, de jaargetijden en met pure materialen. Hier komt mijn voorliefde voor aardse kleuren vandaan. Komend uit een groot gezin waarbij ieder ding bewaard werd (voor ‘je kan het niet weten’) zit het hergebruik van spullen en materiaal in mijn bloed. Deze twee componenten komen samen in mijn werk.


Ik werk met vilt en beton, twee werelden die in eerste instantie ver van elkaar liggen. Vilt is zacht en aaibaar, beton daarentegen is hard en soms zelf ruw. Twee totaal verschillende materialen die zich toch verrassend goed laten combineren. Daarnaast werk ik graag met materiaal wat al bestaat; ik sprokkel alles bij elkaar. Zo komen mijn borduurgarens en kralen van de kringloop, knopen uit de erfenis van mijn moeder, en het ijzer wordt gekregen van mensen die de schuur
opruimen of ik vind het op straat. Ook inspiratie haal ik overal vandaan. Hierbij zijn de natuur, de mens en onze

gedachtegang mijn voornaamste bronnen. Mijn werk laat zich omschrijven als puur, aards, krachtig en soms rauw. Door deze elementen samen te voegen creëer ik een klein stukje ‘eigen wereld’ waarin verschillende emoties te vinden zijn: soms herkenning of sentiment, soms verwondering, of juist een diepere filosofische benadering. De grote uitdaging in het maken van mijn kunstwerken zit voor mij in de balans vinden tussen toevoegen, of toch weglaten, zodat er een beeld ontstaat waarbij de kijker de ruimte krijgt voor eigen voorstellingsvermogen. Mijn werk is te zien in ‘de Razende Bol” op de eerste verdieping.

IMG_0510 copy.jpg

Contact

Maak een afspraak met Hanneke van Rijnsoever of stel je vragen.

Crabethpark 24, 2801 AP Gouda

info@ 

Info@ribbelwerk.nl |  unit4art@gmail.com 

  • Instagram
bottom of page